Psicoteràpia

Adolescents

El procediment que seguim és la realització d’una primera entrevista amb els pares.

En l’exploracio clinica es té en compte que l’adolescent es troba en una fase delicada de la seva vida, i que el seu malestar el pot expresar a través de transtorns, de la conducta, d’ansietat, de l’alimentaciò, dependència, fobia social, depresiò, etc.

El procés terapeutic es planteja com un espai per l’expresió personal, un lloc de suport pel creixement i l’elaboració, tant per l’adolescent com per la seva familia.

Adults

El dolor emocional mereix la mateixa atenció que el dolor físic.

La intervenció és una oportunitat que cadascú pot aprofitar per afrontar els seus propis problemes, malestars i patiments recorrent a una psicoteràpia.La ment humana és relacional, capaç d’evolucionar especialment en contacte amb una altra ment. La psicoteràpia psicoanalítica és, en primer lloc, una oportunitat per tenir confiança en la capacitat de poder repensar i elaborar les pròpies vivències i emocions.

Tractem depressió, trastorn d’ansietat generalitzada, atac de pànic, trastorn per estrés post traumàtic, trastorn obsessiu compulsiu, trastorns de personalitat, etc.

Parelles

Les relacions de parella són complexes. No només és qüestió d’estimar-se, voler mantenir un adequat nivell d’intimitat, recolzar-se l’un a l’altre, comunicar-se adequadament i trobar els “justos compromisos”.

Moltes vegades sense adonar-nos caiem en idealitzacions de l’ “amor de parella”. De fet tenir una relació que permeti que tots dos membres de la parella creixin i s’enriqueixin mútuament implica un gran esforç.

La teràpia de parella ofereix la possibilitat d’aconseguir una millor
comprensió i una re-lectura del que està succeint i per què, amb la finalitat de la superació de les tensions i de la crisi.